FAQ: Harsen en waxen

Hoe werkt harsen?

Met harsen verwijder je haar met warme of koude hars op de huid. De hars hecht zich aan de haartjes en trek je vervolgens tegen de haargroeirichting van de huid af. Dit zorgt voor een gladde huid en verwijdering van haar vanaf de wortel. Dankzij Kristalpad is het harsen pijnloos, maar wel net zo effectief als traditioneel harsen.

Hoe werkt waxen?

Waxen is vergelijkbaar met harsen. Wax breng je aan op de huid en hardt uit. De waxstrip trek je vervolgens snel van de huid, waardoor de haartjes bij de wortel worden verwijderd. Waxen kan met koude en warme wax gedaan worden of met Kristalpad zonder dat je wax nodig hebt. Met eenvoudige ronddraaiende bewegingen verwijder je alle haren eenvoudig vanaf de wortel.

Wat is het verschil tussen harsen en waxen?

Het verschil tussen harsen en waxen is het type product. Hars is vaak zachter en is eenvoudig te hergebruiken op verschillende gebieden. Wax daarentegen is harder en gooi je na één keer gebruik weg. De methode van aanbrengen en verwijderd is grotendeels wel hetzelfde.

Hoe vaak moet je harsen of waxen?

Dit ligt aan de snelheid van je haargroei. Gemiddeld raden we je aan om elke 4 tot 6 weken te harsen of waxen. Waxen/harsen is vaak een pijnlijke behandeling. Als jij op zoek bent naar een pijnloze manier om een super gladde en zachte huid te krijgen, dan ben je bij Kristalpad aan het juiste adres.

Hoe lang blijft haar weg na harsen of waxen?

Na harsen of waxen blijft het haar gemiddeld 3 tot 6 weken weg. Dit varieert natuurlijk wel per persoon. Na gebruik van de Kristalpad blijven haartjes tot wel twee weken weg. Dit is korter dan echt harsen of waxen, maar is wel pijnloos en eenvoudig zelf uit te voeren.

Is harsen of waxen slecht voor je huid?

Als harsen of waxen op een correcte manier wordt uitgevoerd is het niet slecht voor je huis. Het is wel belangrijk om je huid goed te verzorgen na het waxen of harsen om irritatie te voorkomen. Kristalpad is zo gemaakt dat je pijnloos onthaar zonder bultjes te krijgen, dus zeker weten goed voor je huid.

Hoe lang moet je haar zijn om te harsen of waxen?

Voor het beste resultaat moet je haar ongeveer 6 mm lang zijn om effectief te harsen of waxen. Kristalpad gebruik je bij alle haarlengtes, of je nu stoppels, korte of lange haren hebt. Kristalpad biedt hulp met alle soorten haren en belooft dat dit áltijd pijnloos is.

Hoe lang duurt harsen of waxen?

De tijd van een behandeling voor hars of waxen is afhankelijk van de soort behandeling. Een volledige sessie kan tussen de 15 minuten en een uur duren. Geniet hierna van een glad en zijdezacht resultaat.

Wat is een Brazilian wax?

Een Brazilian wax is een stijl van waxen waar bijna al het schaamhaar wordt verwijderd, inclusief dat op en rond de schaamlippen en anus. Soms wordt een kleine strook haar aan de voorkant behouden. Met de Kristalpad wordt de Brazilian wax nog eenvoudiger en blijven de haren dunner, zachter en komen minder snel terug.

Hoe lang niet scheren voor Brazilian wax?

Wij raden aan om minimaal 3 weken niet te scheren voor een Brazilian wax. Dit zorgt ervoor dat je tijdens deze wax de optimale lengte aan haar hebt voor een effectieve verwijdering. Een geheel pijnloze en altijd mogelijk oplossing voor Brazilian wax is de Allure Kristalpad.
 

Winkelwagen
Scroll naar boven